Home » Музеите на Рим

Музеите на Рим

Капитолийски музей

Капитолийски музей - Katya Ilieva

       Най-стария музей на света, създаден през 1471 чрез даряването от страна на папа Сикст IV на четири много известни бронзови скулптури, сред които символът на Рим Вълчицата.Художествената галерия разполага с ценни произведения на Караваджо, Рубенс, Веронезе, Пиетро да Кортона. Имайки предвид, че болшинството от експонатите произхождат от Рим, посещението на музея предлага отлична възможност за по-пълното опознаване на Вечния град. 

Галерия Боргезе

Галерия Боргезе - Katya Ilieva

     ”Кралицата на частните световни колекции" - така някой беше определил, безспорно, една от най-елегантните галерии в Рим. Със своите шедьоври като Венера-победителка на Антонио Канова, изключителни скулптури на Бернини и творбите на Рафаел, Рубенс и Караваджо, както и самият начин на подредба на експозицията ще остави у вас дълготрайно чувство на хармония и красота.

Вила Джулия

Вила Джулия - Katya Ilieva

     Ще се потопим в света на Етруските, чиято цивилизация процъфтява от X век пр.н.е и която е асимилирана от римляните към IV век пр.н.е. Колекцията, разположена в една прекрасна ренесансова вила, построена от папа Юлий III, съдържа едни от най-важните свидетелства на тази древна цивилизация, като теракотения Съпружеския саркофаг и Аполон от Вейо.

Katya Ilieva

времето в рим